fbpx

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα: Μια δική μου συνέντευξη για εσάς!

30/11/2020

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα: Μια δική μου συνέντευξη για εσάς!

Εν μέσω περιορισμών και στοχασμών θα ήθελα να μεταφέρω μέσα από 3 ερωτήσεις πως μια νέα κοπέλα με όνειρα και διάθεση για σκληρή δουλειά αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις αλλά και τα συναισθήματα που γεννιούνται μέσα από την πανδημία του COVID-19 και των περιορισμών που έχει επιφέρει.

Οι 3 ερωτήσεις είναι σαν να έχω μια κοπέλα απέναντι μου που έχει όνειρα, διάθεση και όρεξη να δημιουργήσει κάτι όμορφο και δυνατό.

  • Σμαράγδα, πώς μια τόσο διαφορετική ιδέα όπως το Snail and Coffee κατάφερε να ορθοποδήσει αλλά και να γίνει ανταγωνιστικό στην αγορά, μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα με την πανδημία να χτυπάει τη πόρτα σχεδόν με το άνοιγμα της επιχείρησης;

Μέσα από πολλές διακυμάνσεις.. και δίνω αυτήν την απάντηση κοιτώντας σχεδόν ένα χρόνο πίσω, 1 Φεβρουάριου 2020, που το Snail&Coffee άνοιξε επίσημα και μετράει ήδη 2 lock down.

Ένας χρόνος με πολλά διαφορετικά και έντονα συναισθήματα θετικά και αρνητικά.

Αυτό όμως που το έκανε να ορθοποδήσει είναι η πίστη, η θετική σκέψη, η αγάπη, η επένδυση στην ποιότητα των παροχών και το πιο σημαντικό η εμπιστοσύνη που χτίζουμε με τον κόσμο μας, με τους πελάτες μας.

Όλοι εκείνοι είναι η δύναμη μας!!

 

  • Πώς «αντέχει» οικονομικά το Snail and Coffee στο lock down και τί σχέδια έχεις για τον φετεινό χειμώνα;

Δύσκολα.. Είναι η πιο ειλικρινή απαντήση που μπορώ να δώσω.

Αυτή είναι μια αντικειμενική αλήθεια σε αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό όχι μόνο οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά παγκόσμια.

Όμως θέλω να κρατάω και να βλέπω τα θετικά που μας δίνει μια δύσκολη κατάσταση και στην προκειμένη περίπτωση είναι πολύ έντονα..

Όλο αυτό το διάστημα έχω λάβει άπειρη στηρίξη και αγάπη από τον κόσμο που μας επιλέγει και πραγματικά δεν το περίμενα και με συγκινεί πολύ..

Λαμβάνω μηνύματα που μας λένε πόσο μας σκέφτονται (όλη την ομάδα του Snail&Coffee ), πόσο τους έχουμε λείψει, πόσο ανυπομονούν να ξανασμίξουμε ακόμα και με απόσταση.

Εξασφαλίζοντας ακόμα και το ραντεβού τους για όταν θα επαναλειτουργήσουμε..

Οπότε για εμένα όλα αυτά τα συναισθήματα είναι τόσο έντονα που εκεί βρίσκω τη δύναμη για να αντέξω, αλλά και να εμπνευστώ καινούργιες ιδέες και υπηρεσίες για την επιστροφή στην κανονικότητα (έστω και με απόσταση για αρχή).

Τα σχέδια για το φετινό χειμώνα είναι συγκρατημένα λόγω κατάστασης αλλά σίγουρα μόλις επιστρέψουμε με το καλό θα προστεθούν ακόμα 2 παροχές στο κατάστημα μας. Η μια από αυτές θα αφορά τη φροντίδα του εαυτού μας, από μέσα προς τα έξω.

 

  • Ποιές συμβουλές έχεις να δώσεις σε μια νέα γυναίκα που, όπως και εσύ, που μπορεί να θέλει να πραγματοποιήσει την δική της διαφορετική ιδέα, στην Ελλάδα του 2020;

Κάντο τώρα.. Ναι ακόμα και εν μέσω πανδημίας.

Αν το πιστεύεις με όλη σου την ψυχή, θες να δουλέψεις σκληρά και να δεις το όνειρο σου να γεννιέται και να εξελίσσεται, τότε “Κάντο τώρα“.

Να ξέρεις ότι οι συνθήκες ποτέ δεν θα είναι σωστές και ευνοϊκές πάντα κάτι θα υπάρχει. Για αυτό αν το θες πραγματικά μην το αναβάλλεις, πίστεψέ το, αγάπησε το και δημιούργησε το.

Δυσκολίες θα υπάρχουν και το 2021 και το 2022…. Μην αναβάλλεις τα όνειρα σου..

 

Με εκτίμηση,

Σμαράγδα Κούτρα

Ιδιοκτήτρια του Snail&Coffee